17 oktober 2012
19:40

Öjersjö IF

Referat: Hönö/Björkö F99 - Öjersjö IF

Kl. 23:17 en onsdagskväll i oktober bör det inte vara så lätt att få inspiration för att skriva ihop något klatschigt om fotboll, men med våra tjejer så är det inte ett dugg svårt eller tungt att sätta sig framför datorn och börja knappa. Det är ni som gör att man skiner upp i ett leende tjejer, det är ni som gör så att man får en sådan där go känsla i hela kroppen och själen efteråt, det är ni som gör att det blir fest på lördag!

Till att börja med måste jag bara konstatera att det här var en riktig lagseger, från början till slut. Öjersjö var riktigt bra motstånd - bra rörelse, bra och snabba omställningar från försvar till anfall och riktigt aggressiva i försvarsspelet. Problemet (för deras skull) var dock att vi var nivån bättre. Första halvlek var en av de grymmaste jag sett spelmässigt. Öjersjö fick knappt låna bollen och de gånger de var över på vår planhalva med bollen under kontroll kan säkert räknas på ena handens fingrar.

Vi briljerar i kortpassningsspel och i att hålla bollen inom laget. Väggpass, krossar, inlägg - allt tycks vi behärska under de första 20-25 minutrarna. Anfallsvåg efter anfallsvåg avlöser varandra. 1-0 kommer behärskat genom Julle, 2-0 kommer genom Tilda som viker upp den i bortre krysset. På det har vi en mängd chanser som också kunde resulterat i mål om vi bara hade gjort det som kanske inte var världsklass i första halvlek - avslutat tidigare.

Öjersjö låg lågt med försvaret så vi fick inte se den mängden med offside-springningar som vi hade mot Kärra, men istället blev det kanske lite för mycket pass på stillastående fötter - vacker fotboll, men inte så effektivt. Nä.... nu sitter gnällgubben här och är kritisk igen - det ska man inte vara denna dag. Tjejerna gör spelmässigt en grym första halvlek och leder med 2-0 i halvtid.

I pausen peppar vi på och säger att vi ska fortsätta spela vårt spel - hålla i boll, slå boll på yta och framförallt komma till avslut oftare. Och frågan är om inte de första 10 av andra halvlek t.o.m. är snäppet bättre än första halvlek. Den rörelse och aggressivitet och ¤%"#¤*^ anamma som jag såg hos tjejerna där är nog sällan jag sett. De hade bestämt sig för att inte ge motståndarna en millimeter, inte en sekund extra med boll. De låg på som iglar och vänder spelet gång på gång på gång. Inte helt oväntat resulterar det i två nya mål, 4-0, och nu har vi en "Tysklandsledning" med 1/3 av matchen kvar. Ska Öjersjö resa sig som en yrvaken och målsökande Mikael Lustig? Nope, inte ikväll - för ikväll har våra tjejer bestämt sig att de ska till Valhalla och ha fest...

Visst kanske vi inte får se samma sprakande spel som vi hade i de första 2/3-delarna av matchen och vi tappar kanske lite i koncentration, men att säga att Öjersjö öser på med chanser skulle vara en stark överdrift. Tami får visserligen göra ett par paradräddningar. En i första halvlek, efter en hörna och en i andra halvlek efter ett halvt friläge. Men bortsett från det så känns det tämligen lugnt. Vi äger mittfältet och vi kommer i farliga chanser så fort vi passerat mittlinjen.

Under de sista 10 så lyckas också äntligen Johanna i en av sina patenterade dribblingsräder. Hon lurar upp två Öjersjöbackar i det närbelägna vapenförrådet, petar sig förbi en tredje och i kamp med en fjärde tåar hon in bollen nere vid stolpen, otagbart för (den annars duktiga) målisen. Hur jag än räknar och räknar så får jag det till 5 mål i vår favör, även om vissa påstår att matchen slutade 6-0.

Egentligen spelar det ingen som helst roll. Det viktiga var att tjejerna spelade klasser bättre än i förra matchen. Nu känner vi igen passningsspelet igen, vi vågar hålla i bollen och det enda som saknades var kanske mer bestämdhet i avslutningarna. Men på det hela taget en riktigt bra match mot bra motstånd.

Sträck på er tjejer - ni är i final! Inte helt oväntat så möter vi våra kompisar i Älvängen! Detta ska bli riktigt, riktigt roligt på lördag. Ni har gjort det inget annat lag från öarna någonsin har lyckats med! Jagge har grävt i de dammiga luntorna i Fotbollförbundets arkiv, och kan konstatera att inget lag från öarna har nått längre än till kvartsfinal i Sanktan-slutspelet! Ni har redan nu gjort en unik bedrift, tjejer! Ni är bara SO FUCKIN' PERFECT (förlåt Fille - men jag var tvungen...)!